SCHWEDEN BITTER-Svedska grancica


   
Recept je pronadjen posle smrti cuvenog Svedskog lekara dr.Samsta(Samst),rektora medicine.Dr.Samst je umro u svojoj 104.godini na jahanju,posto je pao s konja.
  Svoje veliko iskustvo o delotvornosti Svedske grancice(Schweden bitter),opisala je cuvena Nemacka travarka Marija Treben u jednoj od svojih knjiga "Zdravlje iz bozije apoteke".Ovde je izdvojen jedan deo iz knjige o upotrebi Schweden Bittera kod raznih bolesti:

                   "STARI RUKOPIS"(prepis o lekovitosti Svedske grancice)  
1 Ako ih više puta udišemo ili pomirišemo, ovlažimo teme glave, na glavu stavimo navlaženu krpu, leci BOLOVE I NESVESTICU, poboljsava PAMCENJE i jaca MOZAK

2 Pomažu kod mutnih očiju, smanjuju crvenilo i bolove. Pomažu čak i kad su ZAPALJENE OCI, mutnih i zalivenih očiju. Leci i SIVU MRENU, ako pravovremeno navlažimo uglove očiju ili stavimo namočenu krpu na zatvorene oči. 

3 Leci BUBULJICE i OSPE svake vrste, takođe KRASTE u nosu i bilo gde na telu, ako ih više puta dobro navlažimo. 

4 Kod ZUBOBOLJE dodamo jednu kašiku kapljica u malo vode, te tu rastopinu zadržimo nekoliko trenutaka u ustima ili bolni zub namočimo ovlaženom krpom. Bol prestaje i dalje gnojenje s vremenom takođe. 

5 PLIKOVI NA JEZIKU ili druge rane, često vlažimo  kapljicama i ozdravljenje će biti brzo. 

6 Ako imamo UPALJENO ili RANJENO GRLO, toliko da hranu i piće TESKO GUTAMO, uzmemo kapljice ujutru, u podne i naveče, te ih lagano gutamo. 

7 Ako se javljaju GRCEVI U ZELUDCU, uzmemo kod napada jednu kašiku kapljica. 

8 Kod KOLIKA uzmemo tri pune kašike kapljica lagano jednu za drugom i uskoro ćemo osetiti olakšanje. 

9 Kapljice nam u telu RASTERUJU VETROVE i hlade jetru, leci sve BOLOVE ZELUDCA I CREVA i pomažu kod ZATVORA STOLICE. 

10 Odlično su sredstvo za ZELUDAC kad SLABO VARI i ne zadržava hranu. 

11 Pomažu kod BOLOVA U ZUCI. Ujutru i naveče uzmemo punu kašiku kapljica, preko noći stavimo obloge s kapljcama i bolovi nestaju. 

12 Kod VODENE BOLESTI, tokom šest nedelja za redom uzimamo ujutro i naveče po jednu kašiku kapljica u pomesanih s belim vinom. 

13 BOLOVI I ZUJANJE U USIMA lece se tako sto se u uvo stavlja vata natopljena kapima. Jako dobro pomaze,cak VRACA IZGUBLJENI SLUH. 

14 Ako žena ima BOLOVE U MATERICI, tri dana uzastopno joj ujutru dajemo kašiku kapljica u crvenom vinu, nakon toga pola sata šetnje, sledi doručak bez mleka. Kapljice ne uzimamo s mlekom niti na mleko. 

15 U zadnjih 14 dana TRUDNOCE uzmite ujutro i naveče i po jednu kašiku kapljica, što će olaksati porodjaj.PORODILJI dajemo svakih dva sata malu kašiku grenčice sve dok ne prodju svi bolovi. 

16 Ako se posle porođaja kod dojenja pojave UPALE MLECNE ZLEZDE, one će upotrebom vlažnih obloga od svedske grančice brzo nestati. 

17 Leci OSPE kod dece. Deci dajemo kapljice u zavisnosti od starosti, razređene s vodom. Kad se  ospe počnu sušiti, češče ih vlažimo  kapljicama i ožiljci neće ostati. 

18 Deci i odraslima isteraju GLISTE, čak i PANTLJICARU. Deci ih dajemo u zavisnosti od starosti. Na stomak pričvrstimo navlaženu krpu i brinemo da bude uvek vlažna. 

19 Kod ZUTICE će sve teškoće brzo nestati ako uzimamo tri puta dnevno po jednu kašiku kapljica, a na OTECENU JETRU stavljamo obloge. 

20 Leče sve HEMOROIDE, leče BUBREGE, pomažu kod umišljenih bolesnika bez dodatnih kura, otklanjaju MELANHOLIJU I DEPRESIJU i podsticu APETIT i pomazu VARENJE

21 Takođe leči i UNUTRASNJE HEMOROIDE, ako ih na početku češće ovlažimo i pijemo švedsku grenčicu, posebno pre spavanja, na spoljnoj strani treba položiti navlažen komad vate. Podstice cirkulaciju i otklanja osećaj pečenja. 

22 Ako čovek leži ONESVESCEN, po potrebi mu otvorimo usta, ulijemo kašiku kapljica i bolesnik će doći  sebi. 

23 Ovo sredstvo ako se pije  odstrani i bolove FRASA(GRCENJA). Grčevi će vremenom nestati. 

24 Kod TUBERKULOZE uzimamo kapljice ujutro na prazan želudac.Terapija nek traje šest nedelja 

25 Ako zena igubi MENSTRUACIJU ili ako je preobilana, neka uzima kapljice tri dana i to ponovi dvadeset puta. 

26Kapljice pomažu i kod BELOG PRANJA. 

27 Ako nekog muči PADAVICA(EPILEPSIJA), kapljce mu se moraju dati odmah. Bolesnik neka potom uzima samo ovaj lek, jer okrepljuje napadnute zivce kao i telo i otklanja sve bolesti. 

28 Leče ODUZETOST i otklanjaju NESVESTICU i MUCNINU

29 Leče BOGINJE S VATROM i CRVENI VETAR

30 Ako čovek ima GROZNICU, vruću ili hladnu, i potpuno je slab damo mu jednu kašiku kapljica i bolesnik će ubrzo doći k sebi, ako nije telo opteretio drugim sredstvima. Puls će postati normalan. Ako je groznica bila i previsoka, bolesnik će se osećati bolje. 

31 Kapljice leče takođe i RAK, stare BOGINJE I BRADAVICE, kao i ISPUCALE RUKE. Ako je rana stara i gnojna ili ako ima izraslina, sve dobro isperemo belim vinom i pokrijemo krpom omočenom kapljicama. Kapljice odstranjuju CIREVE i BOLOVE kao i DIVLJE MESO,a rana ce poceti da zarasta. 

32 Bez opasnosti lece sve RANE,bez obzira da li su od udarca ili od uboda, ako ih češće navlažimo kapljicama. Uzmemo krpu, namočimo je kapljicama i njom prekrijemo rane. Kroz kratko vreme bol nestane, sprečavaju nastanak INFEKCIJE i GNOJENJA, leče takođe stare prostrelne rane. Ako su u tkivu rupe, nalijemo kapljice u ranu, koju pre toga nije obavezno očistiti. Redovnim stavljanjem obloga, doći će do ozdravljenja u kratkom vremenu. 

33 Odsrtanjuje sve OZILJKE,koliko god da su stari,BELEGE OD RANA I POSEKOTINE, ako ih namočimo do 40 puta. Posle rana koje izlečimo tim kapljicama, ne ostaju ožiljci.
 
34 Do kraja leče i sve FISTULE, iako se čine neizlečive. Povreda može biti neograničeno stara. 

35 Leče sve OPEKOTINE koje su nastale zbog vatre, vrele vode ili masti ako povređeno mesto redovno mažemo  kapljicama. Ne nastaju plikovi,izvlace temperaturu,cak ce i zagnojeni plikovi u potpunosti nestati. 

36 Lece CVORUGE i MASNICE, koje su nastale zbog različitih udaraca. 

37 Ako čovek nema APETIT, kapi mu ga vracaju. 

38 Kod teške MALOKRVNOSTI, kapljice vrate izgubljenu boju ako ih jedno vreme uzimamo svako jutro. Čiste krv, stvaraju novu i pospešuju cirkulaciju. 

39 REUMACKI BOLOVI u zglobovima nestaju ako kapljice uzimamo ujutro i uveče i ako na bolno mesto stavljamo krpu ovlaženu kapljicama.                

40 Leče smrznute RUKE I NOGE ako su i otvorene rane. Ako je moguće, što češće stavljamo ovlaženu krpu, posebno preko noći. 

41 Na KURJE OKO položimo kapljicama omočen komadić vate i brinemo da je vata na bolnom mestu uvek vlažna. Kroz tri dana ono ce samo ispasti ili se moze bezbolno preljustiti. 

42 Leče i UJED besnih pasa i drugih životinja. Kapi popijemo i one deluju lekovito unštavajući sve otrove. Rane prekrijemo kapima navlazenom krpom. 

43 Kod KUGE i drugih zaraznih bolesti je dobro da više puta na dan uzimamo kapljice, jer leče KUZNE CIREVE i CVORUGE cak i kada su ovi vec u grlu. 

44 Ko nocu ne može da spava, neka uzme kapljice pre spavanja. Kod NESANICE ZBOG ZIVACA,stavimo krpu namočenu  razređenim kapljicama na srce. 

45 PIJANA OSOBA se sa dve kašike tih kapljica može u trenutku otrezniti. 

46 Onome ko svaki dan ujutro i uveče uzima ove kapljice, ne teba mu nijedan drugi lek. Kapljice jacaju telo, osvežavaju živce i krv, sprečavaju DRHTANJE RUKU I NOGU. Ukratko, deluju protiv svih bolesti. Telo ostaje čvrsto,a lice mladoliko i lepo. 

Važno: Sve navedene količine kapljica koje pijemo moraju biti razređene vodom ili čajem. 
Iz navedenih tačaka ’’STAROG RUKOPISA’’ vidljiva je čudotvorna lekovita moć te mešavine bilja.Opravdano i slobodno kažemo da je retko kakva bolest kod koje švedska grancica ne pomazeU najmanju ruku smatra se osnovom svakog lecenja. 

NAČIN UPOTREBE

Unutrašnja upotreba:
Za sprečavanje bolesti (preventiva) uzimamo po receptu iz ’’Strarog rukopisa’’ ujutro i uveče po jednu kafenu kašičicu razređenih kapljica. Kod raznovrsnih bolesti uzimamo po tri kašike dnevno ovako: po jednu kašiku kapljica razređenih u casu biljnog čaja, zatim podelimo kolicinu na pola pa pola popijemo pola sata pre jela,a pola popijemo pola sata posle jela.  
Obloge od švedske grancice:
Uzimajući u obzir bolno mesto, uzmemo veći ili manji komadić vate ili krpu koju namočimo švedskom grančicom i položimo na lečeno mesto koje smo pre toga namazali svinjskom mašću ili mašću od nevena. Preko toga stavimo plastičnu foliju da ne umažemo rublje. Nakon toga povežemo krpom ili zavijemo zavojem. Oblog pustimo da deluje dva do četiri sata, u zavisnosi od bolesti. Ako pacijent izdrži, slobodno pustimo oblog i preko noći. Nakon odstranjenja obloga, kožu napuderišemo. Ako bi se kod osetljivih osoba uprkos tome pojavile kožne upale ili crvenilo, trebalo bi obloge držati kraće vreme. 
Osobe koje su alergične neka odstrane foliju i upotrebljavaju samo krpu. Nikako ne smemo zaboraviti na mazanje kože! Ako se koza vec osula i svrbi,treba da je namažemo mašću od nevena.                     
                Preuzeto iz knjige "Zdravlje iz bozije apoteke"-Marija Treben

 U nasim apotekama mogu se kupiti razlicite razblazene verzije Schweden Bittera(Slovenacki,Austriski...),i kao takvi vam ne mogu pomoci.Najbolje bi bilo ako ste u mogucnosti da ga sami napravite.Ja nabavljam iz inostranstva iz ovlascenih apoteka Marije Treben sve potrebne sastojke i sama ga pravim savesno u originalu.Tako dobijem pravi Schweden Bitter koji je prilicno jak i ima izrazito tamnu boju.Jedino u tako napravljenom Schweden Bitteru sam sigurna da je stvarno delotvoran.Schweden Bitter mozete naruciti kod mene ili ako ste u mogucnosti sastojke mozete nabaviti u inostranstvu u apotekama Marije Treben i sami napraviti ovaj cudesni eliksir.

3 коментара:

  1. Interesuje me pošto sam nabavio Shweden Bitter od Richarda Bittera,kako se kotira i da li ima bolji. Pozdrav Vujadin

    ОдговориИзбриши
  2. Pokusao sam da vas kontaktiram medjutim ovo je stari post iz 2009 godine... Sam pravim sweden bitter medjutim nemam vise dobavljaca iz Austrije pa dok se ne snadjem za sledecu turu travki Marije Treben zeleo bih da kupim domaci sweden, jer je iz apoteke i zdravih hrana gotovo neupotrebljiv.

    ОдговориИзбриши
  3. 2016 ford focus titanium and other metals. - TITANIAN ART
    2020 titanium network surf freely is the titanium tube year 2020 sees the first titanium 3d printing production of an award-winning edition titanium fitness of the 2020 Olympic Silver Snakes. 2020 - nano titanium babyliss pro 2021 Winter Classic Series.

    ОдговориИзбриши